Heb je je gekwetst tijdens een volleybalactiviteit (training, wedstrijd, actie, stage, tornooi,...), dan ben je steeds verzekerd.

Maar wat doe je dan?

  1. Begeef je naar een dokter en laat het ongevalsattest invullen (attest is terug te vinden in de kast in de sporthal of kan afgeprint worden vanop de site van de Vlaamse Volleybalbond: zie link onderaan).
  2. Bezorg dit attest zo snel mogelijk (binnen de 14 dagen na de gebeurtenis) aan de secretaris van de club (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). of via de post Stefan De Vijlder - Pierre Jacques Vranckenstraat 10
     - 9160 Lokeren.
  3. De secretaris vult deze gegevens in op het extranet van de verzekeringsmaatschappij. Nadien bezorgt hij het dossiernummer, de contactgegevens en in het kort de te volgen procedure voor verdere afhandeling van het dossier via mail aan jullie.
  4. Vanaf dan verloopt alle communicatie tussen jou (of je ouder) en Ethias.
  5. Kopiëer de dokterbriefjes en facturen (scan, foto,...) en bezorg het origineel aan ziekenfonds voor de terugbetaling (zoals anders). Maak vermelding dat het betrekking heeft op een 'sportongeval'.
  6. Je ziekenfonds betaalt je het normale terug en bezorgt je een attest met wat je nog van de verzekering kan ontvangen. Dit attest bezorg je zelf aan de verzekering!

Directe link naar ongevallenformulier: http://www.volleyvvb.be/wp-content/uploads/2012-Ethias-Aangifteformulier.pdf
Meer informatie over de sportverzekering en de procedure:  http://www.volleyvvb.be/verzekering/#MENU